MAİL: Oyuncueposta@gmail.com - FACEBOOK: 724 Oyuncu - TWİTTER: Yokuz anam. Harikalar Tic. teması. Blogger tarafından desteklenmektedir.

13 Şubat 2012 Pazartesi

DOSYA: SIÇAN OYUN KONSOLLARI TOP 10


Yıllardır konsollar oyuncuları ele geçirip Pc oyunculuğunu tarihten silmeye çalışıyor. Sadık bir pc oyucusu olarak, onlara biraz belaltı vuralım dedim. Karşınızda tepeden tırağa komple başarısız olmuş oyun konsolları. Bunlara baktıkça bir yandan da başarılı olmuş konsolların ne kadar saygıyı hak ettiği sonucu çıkıyor. Neresinden bakmak isterseniz artık. Unutmayın, her Playstation için bir Pippin, her SNES için bir Halycon vardır.


10-Apple Pippin (1996)


Oyun konsolu, webe gezinme aracı, ve multimedya oynatıcı olarak çıkarıldı. Hiçbirini düzgün yapamadı. Belkide gelmiş geçmiş en kötü Apple ürünü.


9-Tiger Game.Com (1997)


Gameboy'un adını unutturmakmış hedef. Sonuç: Leşoz oyun animasyonları, Dokunmatik olsun diye sisli puslu gösteren bir ekran. Kafam kadar modeme bağlayıp internetin text-only tarafına ulaşabilmek.


8-Nokia N-Gage (2003)




Telefonla Handheldi birleştirme fantezisi. Sonuç: Oyun değiştirmek için pilini milini komple sökme zorunluluğu, telefonla konuşurken garip yerlere ağız kulak dayamalar. Tutmadı işte.


7-Mattel Hyperscan (2006)


Oyunların yanında birde kartlar satarak sonsuza kadar paranın dibine vurma çalışması. Oyunun yanında çipli kartlar satın alıcaz, scan edip yeni karakterler falan açıcaz. Sonuç:bitmeyen Loading ekranları, traş oyunlar.


6-Gakken TV-Boy (1983)



Japonlar zamanında bakmış bu sektörde çok ekmek var. Basmışlar piyasaya bunu. Böyle T Joystickli yandan tutma yerli falan bi ucube. Aynı yıl NES çıkmış. Kendisini yerin dibine gömmüş.


5-RDI-Halycon (1985)


Günümüzün parasıyla 5000$ fiyatı varmış bunun. Neden? Çünkü 80lerin ortasında bu proje harbi korkutucu. Oyunlar Laserdisc'te gelecek. Makinanın ses ayırma sistemi sayesinde, oyuncunun ağzından çıkan komutlarla oynanacak. Sonuç: 2 kötü oyun piyasaya sürülmüş, gerisi gelmemiş.


4-Philips CDI (1991)


Kötü Zelda oyunları, Kötü grafikler, Kötü Gamepad dizaynı.


3-Tandy/MemorexVIS (1992)


Garip işler. 286 DX işlemci takılacak. CD oynatacak. Widows 3.1 işletim sistemi. Tek iyi yanı Wireless Gamepadıymış.


2-Tiger Telematics Gizmondo (2005)


Efsaeye göre o kadar kötü oyunları varmış ki, kazara satın alanlar, ulan parayı verdik bari bi boka yarasın deyip, GPS diye arabalara takmışlar


1-RCA Studio II (1977)



Tarihteki ikici oyun konsolu Ve ilk konsol sıçışı. İlk çıkan Fairchild'da, üçüncü konsol Atari VCS'de bundan üstün aletlermiş. Joystick yok, renkli grafik yok. Peki ne var lan it? 1i olmayan ürünün adını 2 koymak da ayrı rezillik.

Hiç yorum yok: