MAİL: Oyuncueposta@gmail.com - FACEBOOK: 724 Oyuncu - TWİTTER: Yokuz anam. Harikalar Tic. teması. Blogger tarafından desteklenmektedir.

17 Nisan 2012 Salı

BLACKLİGHT RETRİBUTİON ÖN İNCELEME


BR gelecekte geçen Online, Free to Play bir FPS. Ve kesinlikle hakettiği değeri görmeyen oyunlardan biri. Oyunun yapımcısı, FPS türünde devrim niteliğnde işler yapmaya çalışmıyor. Sadece Unreal Motoruyla, kontrol ve mekanikleri temiz, sorunsuz bir oyun ortaya çıkarıyor.
Free to Play oyunlarda alışmadığımız kadar iyi bir görselliik, baymayan müzikler, sürekli yeni harita ve update desteği, oyun için “olmuş bu abi” dedirtiyor.

Blacklight iddaların aksine, su katılmamış bir shooter oyunu. Doğru, bol özeleştirme seçeneği mevcut. Karakterinizin görünüşü değiştirilebiliyor. Giydiği çelik yelek değiştiriliyor, sağında solunda boş slotlar var. Oralarla oynanarak daha hızlı, veya yavaş ama dayanıklı bir karakter ortaya çıkarılabiliyor. Hatta silahımızın parçaları modifiye edilerek tüm oyuncuların tarzı iyiden iyiye farklılaştırılabiliyor. Ama yapımcı firma gidipte bunlara RPG öğesi dedi mi, okkalı bir “Hasiktirin ordan efendim” çekiyoruz. Su katılmamış shooter işte abi. O kadar.


Oyunda, ücretsiz açtığımız hesabımızla, birçok oyundan alışık olduğumuz modların arasında süzülüyoruz. Deathmatch'tan Capturethe Flag'e, hepsi bildiğimiz, alışık olduğumuz modlar. Yeni, orjinal modlar da yapım aşamasındaymış, ben onların yalancısıyım.

Harita tasarımları fena olmamış. Geniş alanlarda koşturan, zıplayarak çayda çıran oynayan oyuncular da, siper alıp sniper ile headshot almaya çalışanlar da istediğini alıyor. Ayrıca alışveriş noktalarında yeterli parayı basarak Mech satın alabiliyorsunuz ki bu mechler oyunun gerçekten denge değiştiren ağır silahları. Eğer rakip oyuncu Mech satın almışsa, koşup ağır silahhlar satın almak tek çözüm gibi.

Peki oyunda hiç orinal bir yenilik yok mu? Var. adı da HRV. Bu Hyper Reality Visor her oyuncuda mevcut. Bunu açan oyuncu, geçici bir süre tüm haritayı, duvar muvar demeden görebiliyor. Kötü yanı ise bu açıkken ateş edemememiz ve tekrar kullanıma hazır olması için belli bir zaman istemesi. Fakat kesinlikle oyuna taktiksel bir boyut katıyor.


Oyun içinde bir para kazanma ve harcama olayı da var. Her oyun sonunda belli bir para hesaplanıyor ve hanemize yazılıyor. Birşeyler satın almak için ise biraz uğraşmalıyız çünkü oyun içi alışvarişler bayağı pahalı. Burada kredi kartından gerçek parayı basan avantajı ele alıyor. Ama bu hevesinizi kırmasın çünkü burada FPS oynuyoruz. Yani karşıdaki ne kadar zengin olsa da, basarsınız tetiğe, yatırırsınız dört kolluya.. Paraya ek olarak Level sistemi, alabileceğiniz itemları belirleyen bir başka etken.

Biraz da oyunun olmamış yönlerini yazayım. Bazen drduk yere LAG oluşabiliyor. Yürürken anlık köşelere takılmalar yaşanabiliyor falan.

Ama oyun iyi oyun onu söyleyeyim.

Hiç yorum yok: