MAİL: Oyuncueposta@gmail.com - FACEBOOK: 724 Oyuncu - TWİTTER: Yokuz anam. Harikalar Tic. teması. Blogger tarafından desteklenmektedir.

7 Nisan 2012 Cumartesi

THE SİMS 3: SHOWTİME İNCELEME




Sims 3 ün son expansion packında sahne tozu yutuyoruz. Late Night'a benzer, şöhret peşinde bir ek paket. Fakat Late Night'ta “Celebrity” mantığında, hiçbirşey yapmadan, sadece ünlülerle takılarak ya da aşk yaşayarak bile ünlü olabiliyorduk. “Showtime'da ise paparazzisini magazinini bir kenara atıp sahnedeki şovumuza, yaptığımız işe konsantre oluyoruz.

Oyunda bildiğimiz eski iş seçeneklerine, 3 yeni meslek eklenmiş. Bunlar Acrobat, Singer ve Magician. Bunların hepsinde sahneye çıkıp şovumuzu kendimiz yönetiyoruz. Tabi önce dekorlar satın alıp sahne düzenimizi kurmak da elimizde. Bu işleri yaparak kariyerimizde seviye atladıkça yeni iş kıyafetleri, sahne şovları vs. açılıyor. Yani eskisi gibi Skill'leri geliştirerek Level atlamıyoruz. Ya da bir bakıma bazı Skill'lerin gelişimi bizden gizli bırakılmış. Biliyorum bozuk bir anlatım oldu. Örnekle anlatayım, Mesela sihirbazlık yapıyoruz diyelim. İlk seferlerde yaptığımız numaralarda hatalar oluyor, hatta en az yarısı boşa gidiyor. Fakat sonra yapa yapa, doğru yapmayı öğreniyoruz. Bu arada sağda solda bu numaraları yaptıkça mesleğimizde terfi ediyoruz ve bu olduğu zaman, yeni numaralar açılıyor.

Bu üçlüye ek olarak DJ'lik de var. Bazı sitelerde oyunu nasıl incelemişlerse, bunu dördüncü bir meslek seçeneği gibi yazmışlar. Aslında öyle değil. DJ'lik sadece bir hobi. İstediğiniz herhangi bir kariyer dalını seçiyorsunuz ve bir yandan da DJ'lik yapabiliyorsunuz. Fakat ben bunu iş olarak yapıcam demek mümkün mü? Malesef değil. Çünkü sahneye çıkacak mekan bulamıyorsunuz. Sadece “Play for Tips” olayı da haliyle bir mesleğe karşılık gelmiyor.

Oyuna 250 kadar yeni eşya, saç, kıyafet eklenmiş. Buna ek olarak bir yenilik de festivaller. Bir nevi “Yetenek Yarışmaları.” Şimdi gelelim önemli yeniliğe. “Simport denilen sistemde, artık Sims 3'ün kendine ait bir Facebook'u var. Zaten oyunda simimiz ergen kızlar gibi zırt pırt “Parka gittim resimlerimi ekliyim, sahneye çıkıyorum cicişleer fotolarımı koyarım sözz modunda geziyor. İşte bu Simport'a arkadaşlarınızı ekleyip, Achievement yarışı yapabilirsiniz.

Sonuçta beim için, her zamanki gibi 3 saatte tüm numaraları görülen ve sonrasında tekrara girip deriiin sıkıntılara düşüren bir Sims tecrübesi oldu.

Hiç yorum yok: