MAİL: Oyuncueposta@gmail.com - FACEBOOK: 724 Oyuncu - TWİTTER: Yokuz anam. Harikalar Tic. teması. Blogger tarafından desteklenmektedir.

26 Mart 2012 Pazartesi

MARVEL AVENGERS ALLİANCE İNCELEME




Marvel'ın ilk Facebook oyunu, Marvel Avengers Alliance, sosyal ağlar için oyun geliştiren firma Playdom ortaklığıyla huzurlarınızda.

Çizgi romanları okuyanlar bilir. General Nick Fury, gizli operasyonlarla istihbarat toplamak, süperkahraman ve süpermutantların sebep olduğu sorunlarla uğraşmak amacıyla, S.H.İ.E.L.D. denen birimi kurmuştur. Daha sonra Marvel evreninin en “iyi çocuklar” diyebileceğimiz topluluğu Avengers da SHIELD ile ortak çalışmaya başlar.

Pulse adı verilen, tüm galakside hissedilebilen bir enerji patlamasından sonra New York'dayız. Bu Pulse ne yapmışsa artık, Doomu Lokisi Magnetosu bütün Villain'ler Manhattan sokaklarında fink atmaya başlıyor. Biz ise henüz yeni yetme bir SHİELD ajanıyız.

Oyunda önce kendi karakterimizi yaratıyoruz. Bu karakter süper güçlere sahip değil fakat ilerde onu silah ve ekipmanlarla güçlendirerek Fury/Cable kırması bir kahramana dönüştürmek sizin elinizde. Yavaş yavaş karakterimizi geliştirirken ekibimize yeni karakterler katıyoruz. Onlara zırhlar ve silahlar satın alıyoruz. Level atlatarak özel güçlerini ve saldırılarını geliştiriyoruz. Görevlerde yanımızda gelmeyen karakterleri, uçakla farklı şehirlere gönderip yaptıkları görevlerle size para kazandırmalarını sağlayabiliyorsunuz.Fakat bunları boşa uzun uzun anlatmayalım çünkü başlangıçta oyunun tutorialı, öğretme alıştırma işini gayet güzel kotarıyor. Hem de sonuçta altı üstü Facebook oyunu diyorum, ne kadar zor olabilir..



Şu anda içinizden “Birader onu bunu geç de herşeyden önce karakterleri bi söyle” dediğinizi biliyorum. Merak etmeyin oyunda istediğiniz kim varsa alacaksınız. İşte tam liste:
Black Widow – Hawkeye – Ironman – Cyclops - İnvisible Woman – Iron Fist – Ms. Marvel – She Hulk – Black Cat - Collossus – Dr.Strange – Luke Cage – Sif – Human Torch – Shadowcat – Mr Fantastic – Spider Woman – Thing – Daredevil – Nightcrawler – Phoenix – Storm – War Machine – Captain America - Hulk – Wolverine – Spiderman ve Thor. Haa gözler bi Gambit'i bi Quicksilver'ı, ne bileyim Iceman'i aradı mı? Tabi ki. Ama biliyosunuz Marvel bu. Yüzlerce tipin içinden mutlaka birileri eksik kalacaktı. Bence kadromuz gayet ideal olmuş.
Yeri gelmişken, Villain'larımızdan da aklımda kalanlar Elektra – Magneto – Dr. Doom – Loki – Doctor Octopus.

Görevler Japon RPGlerindeki sıra bazlı dövüş sistemi yapısında, bunları yaparken gördüğüm kadarıyla dikkat etmeniz gereken birkaç mevzuyu aktarayım:

1-Mutlaka doğru ekiple sahaya çıkın. Süperkahramanların belli sınıfları var. taş-kağıt-makas oyununa benzer bir mantıkla, blaster < bruiser < scrapper < infiltrator < tactician < blaster gibi bir felsefe var.

2-Kendiniz mutlaka ayakta kalan adam olun. Cünkü inventory'deki bombalar olsun Power Uplar olsun, sadece siz varken kullanılabiliyor. Bu sayede yanınızda ne kadar süper kahramanlar olsa da, dövüşün kaderini değiştirmek elinize bakabiliyor. Düşmanın böyle bir sıkıntısı yok tabi.

3-Tabiki herşeyden önce Recruit, Level up, Train ve Customise tercihlerini bir plan üzerinden yürütmelisiniz. Para kazanmanız ve sağa sola harcamanız, o dövüşleri kazanacağınız anlamına gelmiyor.


Son ekleyeceğim detay ise PvP özelliği. Açıldıktan sonra sizin takımız başka bir oyuncun takımıyla kapışıyor. Bu da tahmin edersiniz ki oyunun en zevkli boyutu.

Kapatırken Marvel'ın ilerki aylarda sürekli yeni content ve quest desteği sözü verdiğini size aktarayım. Hatta oyunun yeni Facebook fenomeni olmasını istiyorlar. Olabilecek mi? Göreceğiz.

Hiç yorum yok: